Jobbigt att vabba som företagare?

Bland mina coachklienter som har små barn och som drömmer om att starta eget, är det många (både män och kvinnor) som vill vänta tills barnen är större eftersom de tycker det är en trygghet att kunna vabba och vara föräldraledig utan alltför dåligt samvete. Idag har jag haft årets första vab-dag och tänkte berätta hur jag hanterar det som företagare. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig utvärdera hur stor vab-frågan är för ditt framtida företagande.

  • De flesta dagar har jag inte möten som till varje pris måste genomföras just idag. Däremot har jag ofta och många möten som är ganska angelägna att genomföras just idag. Det vill säga, en ombokning på grund av vab är ingen katastrof, men skulle jag behöva vabba ofta så skulle det bli kämpigt. Då skulle jag överväga att tydligare dela upp alla dagar mellan mig och Lars (maken tillika barnens pappa), och bara boka in mina kundmöten på hans vab-dagar.
  • De dagar jag har ett åtagande som absolut behöver genomföras just då, exempelvis en större workshop eller ett möte med många svårbokade människor, då gör jag en plan redan några veckor innan, och stämmer av att min man eller barnens mor- eller farföräldrar kan vara vab-jour. Om jag inte hade haft en partner eller tillgängliga (svär)föräldrar så hade jag nog byggt upp en relation med en anlitad barnvakt som kan rycka in vid behov. Barnen vill såklart helst ha en förälder när de är sjuka, men vi behöver ju bygga upp ett system som möjliggör det liv vi själva och familjen mår bra av i stort, även om det har ett pris enstaka dagar.
  • Kunder och samarbetspartners blir, precis som kollegor, ofta glada över ett inställt möte. ”Jag får bonustid :)” svarade glatt en person när jag bokade av ett möte idag. Så länge du tar initiativ till en ny bokning, och visar att du tar ansvar för eventuella konsekvenser, så är det oftast inte dramatiskt.
  • Även om man som anställd har all rätt att vabba utan att tänka på jobbet, så hade jag aldrig särskilt lätt för att göra det även när jag var anställd. Ett dåligt samvete över att ställa till det för verksamheten och kollegorna, och en stress över att snarast kompensera fanns lika mycket då. Och även då fanns det dagar med stora åtaganden då det var otänkbart att utebli. Dvs den mentala skillnaden är inte så stor för mig. Och har du som anställd en avslappnad relation till vabb, så kommer du nog ha det som företagare också.

Så, genom att skapa förutsättningar på hemmaplan, planera och ha back-up-planer samt en tydlig kommunikation med kunderna, så behöver det inte vara så stor skillnad att vabba som företagare kontra som anställd.