Organisations-PT

Jag har en PT som fyller tre funktioner:

  • Ser till att jag går till gymmet.
  • Ser till att det finns en plan för passet så att tiden på gymmet är produktiv.
  • Pushar mig extra hårt när jag blir trött.

Visst är verksamhetsutvecklaren något av en organisations-PT? Den ser ju till att:

  • medarbetare tar sig tid till utvecklingsaktiviteter som annars lätt prioriteras bort när vardagen rusar på.
  • det finns en plan för genomförandet av det organisationen står inför, oavsett om det ett förändringsarbete, ett utvecklingsprojekt eller en workshop.
  • pusha organisationen att ta utvecklingsinitiativ vidare även när den är trött, stressad eller osäker.

Ofta får de två första punkterna mest tid och uppmärksamhet, men visst är det i den tredje punkten som the magic happens? Så vad kan vi göra för att bli bättre på den?

1. Se pushandet och uthålligheten inte som en egenskap utan ett systematiskt arbete Uthållighet bör alltså inte i första hand vara ett ord som beskriver verksamhetsutvecklarens personlighet, utan ett ledord för hur hela organisationen planerar och genomför utvecklingsinitiativ.

2. Identifiera när energi och fokus kommer att minska. Det sker ofta i stressiga perioder när ”det vanliga, dagliga jobbet” kräver extra mycket, och efter stora workshops eller projektaktiviteter (eftersom så mycket mer energi lagts på att planera själva aktiviteten än att planera efterarbetet), och även under perioder när projektet kräver lite mindre, dvs när det blir lugnare för projektdeltagarna men de ändå behöver ”hållas varma” inför kommande jobb.

3. Gör en plan för att skapa ett jämnt engagemang. Hur kan ni boosta deltagarnas och intressenternas energi och mentala närvaro även när det inte händer något stort? Vad ska hända före/efter/mellan de stora workshoparna, mötena och aktiviteterna. Exempelvis i form av kommunikation, inspiration, mindre aktiviteter och liknande? Hur kan andra chefer och medarbetare i organisationen bidra till att uppe energin, och vad behöver de då från dig?

Hör av dig med dina reflektioner och förslag, t ex i den nystartade Facebook-gruppen ”Fast bättre” eller via Linkedin eller maila mig.

Vill din organisation ha hjälp att systematisera er uthållighet, kontakta mig så bollar vi möjliga upplägg.

Emily Rosenqvist, VD, Let It Flow Tel: 070-483 2767 E-post: emily@letitflow.se